Instagram Dondurma Ve Kapatma İşlemleri

Instagram Dondurma Ve Kapatma İşlemleri

Instagram Dondurma Ve Kapatma İşlemleri


Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte sosyal medya kullanıcıları artmaya başlamıştır. Sosyal medya hesaplarından birisi de instagram olmaktadır. Instagram günümüzde en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından birisidir. Instagramın asıl kullanıcı ağı mobil uygulamalar üzerinden oluşmaktadır. Son zamanlarda sorulan sorulardan birisi de instagram nasıl dondurulur sorusudur. Instagram hesaplarına sahip kullanıcıların hesaplarını dondurma veya kapatma işlemlerini gerçekleştirmeleri ise mümkündür.

Instagram Hesap Dondurma

Instagram platformu kullanılmaya başlandığı zamandan beri pek çok kullanıcıya sahip olmaktadır. Son yıllarda ülkemizde de birçok kişi tarafından tercih edilen Instagram pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir. Özellikle en çok merak edilen işlemlerden birisi de instagram dondurma işlemidir. 

Instagram hesaplarının dondurulması işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Ağırlıklı olarak mobil uygulama ile kullanılan instagram hesaplarını dondurma, kalıcı silme, kapatma ve benzeri işlemler sadece masaüstü veya akıllı cihazların tarayıcıları üzerinden yapılabilmektedir. 

Instagram çok sık tercih edilen bir uygulama olsa da bazı durumlarda kapatma ihtiyacı da duyulabilir. Kapatıp yeni bir hesap açmak veya geçici olarak dondurma günümüzde en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Sizlerde instagram kapatma veya geçici olarak dondurma işlemlerinizi birkaç adım ile kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Instagram Dondurma İşlemi Adımları

Instagram hesaplarını dondurmak için yapılması gereken birkaç adım bulunmaktadır. Sizlerde şu adımları takip ederek instagram hesap dondurma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz:

- Bilgisayar, akıllı telefon veya tablet cihazlarının tarayıcıları üzerinden instagram hesabına giriş yapılması gerekmektedir. Hesaba giriş yapabilmek için facebook ile giriş yap seçeneği de tıklanabilir.
- Açılan sayfa içerisinde profil düzenle seçeneği tıklanmalıdır.
- Açılan profil düzenleme sayfasının en alt kısmında hesabı geçici olarak kapat seçeneği bulunur. Bu seçeneğe tıklanmalıdır.
- Daha sonra instagram kullanıcılara hesabın neden kapatılması istendiğine yönelik bir soru soracaktır. Bu soruda hesabın neden dondurulması istendiği açık olarak ifade eden seçenek tıklanmalıdır. 
- Ardından instagram hesap şifresi kullanıcılardan tekrar istenir. Hesap şifresi tekrar girildiği zaman dondurma işlemi tamamlanmış olur.

Instagram Hesap Silme Nedir?

Instagram sayfası üzerinden instagram kapatma veya silme işlemlerini gerçekleştirebilmeleri mümkündür. Hesap silindikten sonra kullanıcıların profilleri, fotoğrafları, videoları, takipçileri ve yorumları kalıcı olarak silinmektedir. Fakat hesabı silmek yerine biraz ara vermek isteniyor ise hesap geçici olarak da dondurulabilmektedir. 

Bunlar dışında kullanıcılar hesaplarını sildikten sonra aynı kullanıcı adı ile tekrar kaydolmaları mümkün değildir. Ya da kullanıcı adı başka bir hesaba eklenememektedir. Bu nedenle silinen tüm hesaplara tekrar erişilmesi imkansızdır. 

Instagram Hesabı Silme İşlemleri

Instagram hesabını silebilmek için ilk olarak kullanıcıların instagram hesaplarına giriş yapmaları istenmektedir. Giriş işlemlerinden sonra hesabı sil sayfasına gidilmeli ve karşılaşılan hesabı neden siliyorsun sorusu yanıtlanmalıdır. Sorunun yanındaki açılır menüden bir semim yapılmalı ve ardından tekrar hesap şifresi girilmelidir. Hesabın kalıcı olarak silme seçeneği sadece menüden bir neden seçildiği zaman görülmektedir. 

Dondurulan Instagram Hesabı Tekrar Nasıl Açılır?

Instagram hesaplarını dondurma işlemleri yapıldıktan sonra tekrar açılması mümkündür. Kapatılan instagram hesabını yeniden açmak için herhangi bir işlemin yapılmasına gerek yoktur. Bunun için sadece instagram kullanıcı adı ve şifrenin girilmesi mümkündür. 

Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Instagram hesaplarında dondurma işlemlerinin gerçekleşme süresi 24 saat ile 48 saat arasında değişmektedir. Bu nedenle dondurulan hesabın tekrar açılması için bu sürenin beklenmesi gerekir.

Instagram Hesap Dondurma İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Instagram hesaplarında dondurma işlemleri pek çok kişi tarafından yapılmaktadır. Ayrıca hesabın dondurulmasının ardından geri açmak için hiçbir sınır bulunmamaktadır. Kullanıcılar hesaplarını dondurduktan sonra istedikleri zaman hesaplarını tekrar aktif hale getirebilirler. Bunlarla birlikte bilinmesi gereken diğer bir nokta hesap içerisindeki fotoğrafların ve paylaşımların hiçbir şekilde silinmemesidir. Kullanıcılar hesaplarını tekrar aktif hale getirdikten sonra takipçiler de olduğu gibi kalmaktadır.

Fakat hesap dondurma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Hesap dondurma işlemlerinden önce en çok dikkat edilmesi gereken nokta hesabın giriş bilgileridir. Kullanıcılar hesaplarını dondurduktan sonra geri açmak için kullanıcı adı ve şifrelerini girmeleri ve hesabı aktif hale getirmeleri gerekmektedir. Burada kullanıcı adı ve şifresi hatırlanmıyor ise şifre yenileme ve sıfırlama işlemleri de yapılamamaktadır. Bu nedenle hesap dondurma işlemleri yapılmadan önce kullanıcı adı ve şifre bilgileri mutlaka kullanıcıların ellerinde olması gerekmektedir.