Instagram Uygulaması Hakkında Merak Edilenler

Instagram Uygulaması Hakkında Merak Edilenler

Instagram Uygulaması Hakkında Merak Edilenler


Sosyal medya günümüzde en fazla ilgi gören platformların başında geliyor. Bu platformlar arasında en popüler uygulamalardan birisi kuşkusuz Instagram. Sosyal medyada hiçbir ücret ödemeksizin fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Instagram her gün yepyeni hesaplara ev sahipliği yapıyor. İlk kurulduğu zaman olan Ekim 2010 yılında kullanıcılarına çektikleri fotoğraflar üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafları Instagram'ın da içinde olduğu sosyal medya servisleri ile paylaşma olanağı tanımıştır.   

Instagram Nedir? 

Her yaştan insan, günlük yaşantısında kendi fotoğraflarından başlayarak sevdikleri ile birlikte unutulmaz anları paylaştıkları fotoğraflara, muhteşem doğal güzellikleri yakaladıkları fotoğraf karelerine kadar çok geniş bir çerçevede görsel içerik paylaşımından mutluluk ve keyif duymaktadır. Instagram yalnız eşsiz, çarpıcı ve kimi zaman ilginç fotoğrafların sergilendiği bir sosyal medya platformu olmayıp video paylaşımına da izin veren modern bir uygulamadır. Bu paylaşımlara gelen yorumlarla birlikte insanlar arasındaki iletişimin kuvvetlenmesine olumlu yönde katkı sağlamaktadır.   

Neden Instagram Bu Kadar Popüler? 

Instagram, 2010 yılında piyasaya çıkması akabinde genç kitle başta olmak üzere kullanıcılar arasında popülerlik kazanan bir uygulama olmuştur. Halen bu yüksek popülaritesini koruyan Instagram, sıklıkla kullanımı tercih edilen bir sosyal medya alanıdır. 2017 yılında yapılan araştırmalara göre 700 milyona yakın kullanıcı Instagram kullanmaya başlamıştır. Instagram kullanıcılarına türlü efektler ile fotoğraf ve bir dakikalık video yükleme olanağı sunmakta en yeni teknolojiler ile kullanıcılarını tanıştırmaktadır. Instagram sahip olduğu beğenilen özellikleriyle popüler bir uygulama haline kısa zamanda gelmiştir.

Instagram'ın Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir? 

Milyonlarca kullanıcısı bulunan ve dünyanın yakın takibinde olan sosyal medya ürünü Instagram'ın öne çıkan özellikleri şöyledir: 

- Kullanıcılarına çok sayıda ilgi çekici efekt ile fotoğraf ve video gibi görsel içerikleri yükleme olanağı sunar.
- Paylaşılan görsele ya da videoya talebe bağlı olarak konum paylaşımı imkanı tanır.
- Paylaşıma eklenen hashtag (etiket) ile aynı etiket altında birleşen pek çok gönderiye kişi kendi  gönderisini dahil edebilir ve böylelikle hesabını geniş kitlelere etkin biçimde tanıtabilir.
- Direct (DM) ile kullanıcılarla kolaylıkla ve kısa sürede iletişime geçilebilir.
- Kullanıcılarına canlı yayın yapma olanağı tanır.
- Canlı yayın esnasında bu yayına istenilen arkadaşlar dahil edilerek yayın yapılabilir.
- Keşfet sekmesi sayesinde pek çok farklı kullanıcının profili görülebilir.
- Takip edilen konular keşfet sayfasında sıklıkla karşılaşılabilir.
- Hikaye (Story) bölümünden 24 saat süresince gözükecek şekilde fotoğraf ve video paylaşımı yapılabilir.

Instagram Nasıl Yüklenir? 

Kullanıcı sayısını her yıl katlayarak artıran Instagram, pratik bir şekilde instagram indir uygulamaları üzerinden İOS ve Android sistemlerine haiz cep telefonları gibi akıllı cihazlara Apple Store veya Google Play üzerinden yüklenebilmektedir. Kolaylıkla ve hızlı bir şekilde yüklenebilen ücretsiz ve özel bir sosyal medya uygulamasıdır. Tek yapılması gereken belirtildiği üzere Google Play ya da Apple Store'a giriş yaparak arama kısmına Instagram yazmaktır. Instagram uygulaması başarı ile indirildikten sonra giriş ve akabinde kayıt olma işlemlerinin sırası ile gerçekleştirilmesi gerekir.     

Instagram'da Fotoğraf Nasıl İndirilir?     
  
Instagram uygulaması başarı ile yüklendikten ve sonrasında kayıt olma işlemleri adım adım gerçekleştirildikten sonra sıra instagram foto indir sürecine gelmektedir. Instagram ile fotoğraf kolaylıkla yüklenebilmekte ve fotoğraflar üzerinde istenildiği şekilde düzenlemeler yapılabilmektedir. Bu düzenlenen fotoğraflar daha sonra arkadaşlarla paylaşıma hazır hale gelmektedir. Tüm bu işlemler için yapılması gerekenler şöyle sıralanabilir: 

- Instagram sayfasına giriş yapılır.
- Instagram sayfasının üst bölümünde (+) simgesine tıklanır. 
- Sayfanın alt kısmındaki paylaş kısmına gelinir.
- Cep telefonunun kütüphanesinden paylaşılmak istenen fotoğraf seçilir. 
- Paylaşım öncesinde efektler ya da filtreler ve açıklama ile konum özellikleri seçilerek ilave edilir. 
- Paylaşıma hazır olan fotoğraflar daha sonra ilgili sekmeden arkadaşların erişimine açılır. 

En Güzel ve Etkileyici Instagram Fotoğrafları Çekmek için Tüyolar         

Instagram'dan en güzel fotoğrafları çekmek için dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bunlar; fotoğraf çekerken farklı açılara önem vermek, ışığa çekim sürecinde son derece dikkat etmek, otomatik odaklanma özelliğinden yararlanmak olarak sıralanabilir. Bu hususlara fotoğraf çekmede uygulanan profesyonel taktikler de eklenebilir. Instagram'da beğeni ve yorum toplamak ya da takipçilerini arttırmak isteyenler paylaşımlarını en ideal saatler olan insanların Instagram'da aktif olduğu zamanlarda yapmayı tercih etmelidir.